Ο Πατρινός πρωταθλητής των καρτ Μίκης Καλογηράτος σε μια αποκαλυπτική συνέντευξη!

Ο Πατρινός πρωταθλητής των καρτ Μίκης Καλογηράτος σε μια αποκαλυπτική συνέντευξη!

Ο Μίκης Καλογηράτος εκπέμπει ζωντάνια και “γκάζια” θα έλεγα! Πάντα πρόθυμος για οτιδήποτε καινούριο του προτείνουν με πολύ ενέργεια και “εφηβική τρέλα” κάνει αυτό που αγαπάει και δεν είναι τίποτα άλλο παρά να ασχολείται με οτιδήποτε έχει να κάνει με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό.

Μπορεί η καριέρα του να απογειώθηκε ως οδηγός καρτ όμως έχει κάνει πολλά πράγματα σε Ελλάδα και εξωτερικό ενώ η Πάτρα του οφείλει ένα μεγάλο ευχαριστώ για την σπουδαία διοργάνωση που λέγε διεθνές σίρκουϊ ή P.I.C.K!

Το βιογραφικό του είναι περίπου 3 σελίδες όποτε αποφασίσαμε να σας πούμε επιλεκτικά κάποια πράγματα ενώ για τα υπόλοιπα θα ενημερωθείτε από τον ίδιο αφού τον συναντήσαμε και μιλήσαμε μαζί του για πολλά πράγματα.

Ο  Μίκης Καλογηράτος:

-Ξεκίνησε την ενασχόληση του με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό σε ηλικία περίπου των 15 ετών από τον χώρο της μοτοσυκλέτας

-Το 1999 μετά από παρότρυνση ενός φίλου συμμετείχε σε τοπικούς αγώνες τετράχρονων καρτ στην πόλη που μεγάλωσε την Πάτρα.

-Πολύ σύντομα διακρίθηκε σε κατηγορίες νέων οδηγών και γρήγορα μεταπήδησε σε διεθνή κατηγορία για να διαγωνιστεί στο πρωτάθλημα Ελλάδας το 2002 όπου για αρκετά χρόνια πρωταγωνίστησε σε διάφορες κατηγορίες εθνικού επιπέδου κυρίως μονομάρκας.

-Στις αρχές του 2006 αποχωρεί από τους αγώνες για προσωπικούς λόγους και επιστρέφει περιστασιακά μέσα στο 2007 για να συμμετάσχει στο IAME WORLD FINAL 2007 στην πίστα ZUERA στην Σαραγόσα της ΙΣΠΑΝΙΑΣ και μη έχοντας προπονηθεί καθόλου τερμάτισε στον πρώτο τελικό 8ος και στον δεύτερο τελικό 7oς σε σύνολο 34 ομάδων απ όλο τον κόσμο

-Το 2008 πήρε με άνεση το Κύπελλο ΛΟΥΞ το μοναδικό αγώνα της χώρας εκείνη την εποχή.

-Το 2009 συμμετέχει ενεργά στην υλοποίηση του ονείρου όλων των οδηγών ΚΑΡΤ από τα πρώτα έτη μέχρι σήμερα. Βάζει την ιδέα της τέλεσης αγώνα ΚΑΡΤ στο κέντρο της Πάτρας στην σημερινή Οργανωτική Επιτροπή του Patras International Circuit for Kart.

“Το καρτ βρίσκετε στην δύση του για μένα και ανατέλλει ο χώρος του αυτοκινήτου”

Πως νιώθεις που έχεις συμμετέχει σε τόσους αγώνες και μάλιστα και στο εξωτερικό. Νιώθεις γεμάτος ή έχεις ακόμα πράγματα να “δώσεις”;

Μ.Κ. “Καταρχήν να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ για την συνέντευξη αυτή. Η συμμετοχή σε αγώνες τόσα χρόνια και ιδιαίτερα στο καρτ είναι μια επίπονη και πολύπλοκη διαδικασία, νιώθω ικανοποιημένος και ταυτόχρονα κουρασμένος. Τώρα το αν είμαι γεμάτος είναι δύσκολη η απάντηση, το καρτ είναι για παιδιά και ο μόνος τρόπος να τα αντιμετωπίσεις στις πίστες είναι η εμπειρία που διαθέτω, αλλά δεν είναι αρκετή διότι οι αντοχές στην ηλικία μου είναι περιορισμένες και το καρτ απαιτεί αρκετή αντοχή για να πρωταγωνιστείς. Το να δώσεις πράγματα είναι αποτέλεσμα συγκυριών και μου αρέσει να αρπάζω τις ευκαιρίες που μου δίνονται και να τις υλοποιώ. Αγωνιστικά νομίζω ότι το καρτ για μένα βρίσκετε στην δύση του και ανατέλλει ο χώρος του αυτοκινήτου και του θεάματος.”

Ποιες είναι οι πιο ιδιαίτερες στιγμές της καριέρας σου ή οι καλύτερες που έχεις φυλαγμένες στην καρδιά σου;

Μ.Κ. “Νομίζω ότι η καλύτερη είναι ταυτόχρονα και η χειρότερη το 2004 όταν αγωνίστηκα στο Lonato της Ιταλίας στον τελικό Ευρώπης της Bridgestone. Τερμάτισα 2ος μόλις 3 χιλιοστά του δευτερολέπτου πίσω από τον πρώτο, ναι μεν ήταν μεγάλη επιτυχία αλλά και πίκρα που δεν κέρδισα.

Επίσης ήταν πολύ σημαντική στιγμή η δεύτερη συνεχόμενη νίκη μου στο PICK στην μεγάλη κατηγορία καθώς και η ευκαιρία που είχα και απέτυχα το 2011 να γίνω ο μόνος που έχει κερδίσει 3 φορές και με 3 διαφορετικές εταιρίες Καρτ. Βέβαια έφυγα από τον αγώνα με μία εντυπωσιακή προσπέραση που έκανα στον 5 φορές παγκόσμιο πρωταθλητή Davide Fore για την δεύτερη θέση πριν την διακοπή του αγώνα.”

“Αλλιώς είναι τα πράγματα από την τηλεόραση και αλλιώς από κοντά”

Έχεις πρότυπο κάποιον οδηγό που ίσως και να αποτέλεσε “έμπνευση” για σένα;

M.K Δεν θα ήθελα να αναφερθώ σε κάποιον ξένο οδηγό διότι αλλιώς φαίνονται τα πράγματα από την τηλεόραση και αλλιώς είναι στην πραγματικότητα. Αλλά από όταν ξεκίνησα το Καρτ μέχρι και σήμερα αν θα έπρεπε να πω ένα όνομα αυτό είναι Παναγιώτης Καϊτατζής, ούτος η άλλος δεν υπάρχουν και πολλοί που πέρναγαν τον Fernando B Alonso και τον NicoRosberg στο παγκόσμιο Καρτ όπως έκανε ο Παναγιώτης Καϊτατζής.

Ήσουν ο εμπνευστής των PICK στην Πάτρα. Πως γεννήθηκε η ιδέα και ποια τα μελλοντικά σχέδια;

Μ.Κ. “Το PICK όντως είναι δική μου ιδέα εξ ολοκλήρου… Όχι μόνο το αγωνιστικό κομμάτι αλλά και το κομμάτι του show. Ο σκοπός ήταν να μεταφέρουμε τον μηχανοκίνητο αθλητισμό στον θεατή και όχι τον θεατή στην πίστα. Η ιδέα υπήρχε χρόνια στο μυαλό μου απλά κάποια στιγμή της ζωής μου βρέθηκα ανάμεσα σε ανθρώπους που μπορούσαν να την υλοποιήσουν και μπράβο τους που τόλμησαν κάτι τόσο δύσκολο. Θα το ξαναπώ ο απλός κόσμος νόμιζε ότι τα Καρτ είναι αυτοκινητάκια στο Λούνα Παρκ…

Όμως από αυτά τα αυτοκινητάκια πέρασαν όλοι με μικρές εξαιρέσεις οι πιλότοι της Formula 1 τα τελευταία 20 χρόνια. Το κάρτ είναι το φυτώριο και το μεγαλύτερο σχολείο οδήγησης καθώς και ένα από τα πιο απαιτητικά σε φυσική κατάσταση.”

facebook
instagram